Samenwerking KWB en REScoop Vlaanderen

09/09/2022

Onder de titel “Betaalbare energie: wat kan ik doen?” slaan Gezinsbeweging KWB en REScoop Vlaanderen de  handen in elkaar.

Anja Van Boven, coördinator KWB: “De energiecrisis woedt volop, en steeds meer gezinnen kunnen hun energiefactuur niet meer betalen. Op concrete maatregelen vanuit de federale overheid en Europa om de energieprijzen te verlagen, zal het nog enkele maanden wachten zijn. Maar gezinnen hoeven niet passief te wachten om iets aan hun energiefactuur te doen.”
 

Anton Gerits, coördinator REScoop Vlaanderen: “In heel Vlaanderen zijn er namelijk burgercoöperaties actief, die huisgezinnen kunnen ondersteunen bij het verminderen van hun energiefactuur. Al deze burgercoöperaties werken samen in de federatie REScoop Vlaanderen. Zo zijn er coöperaties die energiescans uitvoeren, groepsaankopen zonnepanelen organiseren, energieadvies geven, coöperatief autodelen faciliteren, etc.”
 

Om gezinnen én alleenstaanden te informeren over die mogelijkheden, organiseren de komende maanden, tot eind 2023, heel wat lokale KWB-afdelingen in heel Vlaanderen infoavonden, waarbij een spreker van de regionale burgercoöperatie uitleg komt geven over de mogelijkheden om zelf iets aan die energiefactuur te doen, en het aanbod van die burgercoöperatie.

De eerste avond vindt plaats op 12 september bij KWB Essenbeek (deelgemeente van Halle)

Wil je weten of er in jouw buurt ook een infoavond komt, kijk dan even op de afdelingspagina van de KWB-website. Als er in jouw buurt nog geen avond geprogrammeerd is, kan je een mail sturen naar anja.vanboven@kwb.be met de suggestie om dat alsnog te plannen.

meer info:

Anja Van Boven, gsm 0474 33 84 48, anja.vanboven@kwb.be

Anton Gerits, gsm 0494 57 09 65, anton.gerits@rescoopv.be